EUROPA


Verkeersveiligheid stopt niet aan onze grenzen.Daarom werkt de Stichting Responsible Young Drivers Nederland samen met jongerenorganisaties uit heel Europa en ondertekenden we het Europees Charter van de Verkeersveiligheid.

Responsible Young Drivers krijgt steun van de Europese Commissie om een aantal projecten uit te voeren in Nederland. Een woordvoerder van de Europese Commissie verklaarde dat “de inzet van de jongeren tijdens de Europese Nacht Zonder Ongevallen een voorbeeldig initiatief is in het kader van de strijd tegen de verkeersonveiligheid. Zij getuigt eveneens van de wilskracht van de jongeren om het probleem op zich te nemen dat bovendien de nationale contexten overstijgt. De Commissie hoopt dat in de toekomst deze initiatieven de jongeren kunnen bereiken in alle lidstaten van de Europese Unie.”

De Europese Commissie ondersteunt meerdere projecten waaraan de Stichting Responsible Young Drivers Nederland deelneemt :


Europese Nacht Zonder Ongevallen
Europese Nacht Zonder Ongevallen
De Responsible Young Drivers zijn aanwezig in discotheken en bieden jonge bestuurders de kans om vrijwillige alcohol- en drugtesten af te leggen en zo hun vrienden te bewijzen dat ze niet rijden onder invloed en dus veilig naar huis kunnen rijden.


HEROES (HEalth & ROad safety)
HEROES
HEROES (HEalth & ROad safety) onderzoekt hoe verkeersveiligheidsprojecten en projecten rond gezondheidspromotie (alcohol, drugs, HIV/AIDS preventie) kunnen samengevoegd worden. De resultaten zullen door de Responsible Young Drivers gebruikt worden om nieuwe activiteiten te organiseren.


 

10 D by Night
10 D by Night
In discotheken en op evenementen konden jongeren deelnemen aan 10D by Night door een vragenlijst in te vullen, een reactietest uit te voeren en een alcohol- en drugstest af te leggen bij het binnengaan en het buitenkomen. Zo werd een Europese strategie uitgewerkt om deze interventies zo efficiënt mogelijk uit te voeren.


AVENUE
AVENUE
Responsible Young Drivers zal op locatie aanwezig zijn met een rijsimulator, een crashtest, promillekart en promillebril. Deze activiteiten kunnen doorgaan op grote evenementen, dagen rond verkeersveiligheid, scholen, …
City-ZEN
City-ZEN
Samen maken we de stad "zen"! De doelstelling van dit Europees project is een overwegend jong publiek te sensibiliseren tijdens de acties door informatie en tips te geven om straatgeweld en bijhorende problemen voor de omgeving te voorkomen. We focussen ons voornamelijk op het misbruik van alcohol en andere psycho-actieve substanties, om zo een veilige omgeving als sociale norm te promoten. Mobiele promotieteams, de CITY-ZENs, zijn actief op festiviteiten overdag en verplaatsen zich 's nachts in het stadscentru


 

TWITTER

FACEBOOK


Ook zo’n actie?!

Klik hier voor meer informatie als ons team ook aanwezig moet zijn op uw evenement.
offerte-aanvragen